Lett 20 min
Kan innehalde: Soya

Ingrediensar

Antal porsjonar 6
  • 9 dl
    Vatn
  • 1 ss
    Kyllingbuljong
  • 1 ss
    Soyasaus (bruk glutenfri ved behov)
  • 1 ts
    Ingefær fersk (kan bruke malt, tørka)
  • 0.5 ts
    Pepar
  • 1 ts
    Sambal Oelek
  • 2 ss
    Maizenna
  • 3 ss
    Ananasbiter (hermetisk)
  • 2 ss
    Fersk, finhakka koriander
  • 1 dl
    Appelsinsaft (lett)

Framgangsmåte

  1. Bland appelsinsaft, vatn og kyllingbuljong i ein kasserolle. Spar 1 dl av vatnet til å røre ut maizennaen i.
  2. Kok opp, smak til med kryddera og ananaskraft.
  3. La småkoke litt.
  4. Jevn med maizenna, småkok i 5 minutt.
  5. Finhakk fersk koriander og ha i ananasbitar før servering.

Denne kan du enkelt "gjere din eigen" alt etter smak og behag. Bruk meir buljong og mindre appelsinsaft om du vil ha mindre appelsinsmak. Gjer den "hottare" med meir chili eller ha i kvitløk. Sambal Oelek kan sløyfast og du kan berre bruke chili eller chilipulver. Juster då mengda. Blir det for mykje så ha den i boksar og frys ned- ikkje hive.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    128/30
  • Fett
    0,7 g
  • -derav metta fett
    0,02 g
  • Karbohydrat
    7 g
  • -derav sukkerartar
    5,6 g
  • Tilsett sukker
    3,63 g
  • Kostfiber
    0,1 g
  • Protein
    0,3 g
  • Salt
    0,7 g

Andre lignande oppskrifter

Mager Fiskesaus

Lett ikon-tid 15 min

Grøn Pesto

Lett ikon-tid 15 min

Raita- grønnsaksdressing

Lett ikon-tid 20 min

Soppsaus

Lett ikon-tid 15 min