Lett 15 minutt min
Kan innehalde: Melk.

Ingrediensar

Antal porsjonar 2
  • 3 plater
    Gelatin
  • 2.5 dl
    Lettmelk
  • 125 g
    Bringebær
  • 2 ss
    Sukrin
  • 1 ts
    Vaniljesukker/essens
  • 1.5 dl
    Mager kesam

Framgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn.
  2. Varm opp melk i ei lita kasserolle.
  3. Ha i vanilje, bringebær og sukker. 
  4. Rør litt så bringebæra løyser seg litt opp i melka.
  5. Rør inn gelatinplatene og sett til avkjøling.
  6. Når blandinga er avkjølt, kan du røre inn kesamen.
  7. Ha i fine glas eller skål. Sett i kjøleskåpa.

    Server med friske bær, raudsaus eller vanilje saus.

Smak til med sukker/sukrin- nokon likar dessertane litt friskare enn andre. Bruk vaniljestang eller vaniljepulver av litt bedre kvalitet for meir vaniljesmak (t.d Jacobs eller Helios). Bytt ut kesam med mager vaniljekesam.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    210/50
  • Fett
    0,6 g
  • -derav metta fett
    0,3 g
  • Karbohydrat
    5 g
  • -derav sukkerartar
    5 g
  • Tilsett sukker
    0,9 g
  • Kostfiber
    0,9 g
  • Protein
    5,7 g
  • Salt
    0,1 g

Andre lignande oppskrifter

Chiapudding

Lett ikon-tid 10 min

Sjokolade pannacotta

Lett ikon-tid 15 min

Vanilje pannacotta

Lett ikon-tid 15 min

Smuldrepai

Medium ikon-tid 35 minutt. min