Medium 45 min
Kan innehalde: Egg, gluten av havre

Ingrediensar

Antal porsjonar 10
  • 160 g
    Fullkornsris (tørr)
  • 4 dl
    Vatn (til å koke risen i)
  • 400 g
    Brokkoli (ca 1 heil)
  • 80 g
    Havregryn (små)
  • 40 g
    Solsikkekjerner
  • 50 g
    Gresskarkjerner
  • 2 stk
    Egg (om ønskeleg)
  • 1.5 ss
    Grønnsaksbuljong
  • 2-3 ss
    Hvitløk/løkpulver
  • 1 ts
    Malt muskat
  • 1 ts
    Pepar

Framgangsmåte

  1. Skyll risen godt, bruk ein sil og skyll med kaldt vatn.
  2. Kok risen på svak varme. under lokk til vatnet er kokt inn, sil av om der er overskuddsvatn. Følg anvisning på pakken.
  3. Riv brokkolien på eit rivjern (grovaste sida).
  4. Ha ris og egg i ein bolle kjør raskt saman med ein stavmiksar.
  5. Bland i grovhakka kjerner, grovriven brokkoli, finkutta purreløk, buljong og krydder.
  6. Bland saman med ein slikkepott. Bruk stavmiksar forsiktig om du syns det blir for grovt.
  7. Ha i eit egg til om det blir lause burgerar.
  8. Steik burgerane i steikepanne til dei er gylne. Bruk 1-2 ss olje i panna.

Her kan ein finkutte å ha i andre grønsaker om ein vil og eksperimentere med andre krydder. Server gjerne saman med rattatouille, ovnsbakte grønnsaker eller hummus og salat. Du finn oppskrifter på mykje godt tilbehør i kokeboka vår.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    602/144
  • Fett
    5.2 g
  • -derav metta fett
    0.9 g
  • Karbohydrat
    16.2 g
  • Sukker,tilsett
    0 g
  • Fiber
    3 g
  • Protein
    6.3 g
  • Salt
    0.8 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Skalldyrsmix

Lett ikon-tid 30 min

Kjøleskåpsgraut med byggryn

Lett ikon-tid 30 min

Muritunets magre hamburgerar

Medium ikon-tid 35 min