Medium 45 minutt min
Kan innehalde: Gluten av bygg, melk.

Ingrediensar

Antal porsjonar 8
  • 2.5 dl
    Byggryn
  • 2 dl
    Vatn
  • 2 dl
    Skumma melk
  • 4 dl
    Kremfløyte
  • 4 dl
    Vaniljekesam (mager)
  • 1 ss
    Vaniljesukker
  • 3 stk
    Mandeldråpar

Framgangsmåte

  1. Legg gjerne byggryna i vatn dagen før. Dette er ikkje ei nødvendigheit, men ein sparar seg noko koketid.
  2. Slå av vatnet på gryna før koking. 
  3. Ha på nytt vatn og melk, kok under omrøring.

    Kok i ca. 15 minutt.
  4. Når byggryna er mjuke nok, ta dei av plata og la dei verte heilt avkjølt.
  5. Pisk kremfløten med sukrin/sukker.
  6. Bland inn vaniljekesamen.
  7. Rør inn kalde byggryn, smak evt. meir til, ha i mandeldråpane om ein likar det.
  8. Server med gode bær eller raudsaus til.

Legg byggryna i kaldt vatn dagen før. Ein sparer seg litt koketid, men er inga nødvendigheit. Ein må berre bruke noko meir væske når ein skal koke dei direkte. Husk å kjøle gryna heilt ned før du blandar dei i kremen. Mandeldråpar kan sløyfast og heller bruke vaniljeessens.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    873/210
  • Feitt
    15,2 g
  • Metta feitt
    9,8 g
  • Karbohydrat
    12,7 g
  • Sukker-tilsett
    0,8 g
  • Kostfiber
    1,5 g
  • Protein
    4,8 g
  • Salt
    0,1 g

Andre lignande oppskrifter

Chiapudding

Lett ikon-tid 10 min

Bringebær pannacotta

Lett ikon-tid 15 minutt min

Sjokolade pannacotta

Lett ikon-tid 15 min

Vanilje pannacotta

Lett ikon-tid 15 min