Medium 30 min
Kan innehalde: Selleri

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 2 stk
    Kyllingfileter
  • 1 stk
    Gulrot
  • 25 g
    Sellerirot
  • 0.5 stk
    Paprika,raud
  • 0.5 stk
    Paprika,grøn
  • 0.5 stk
    Purre
  • 1 dl
    Grøne linser
  • 3 dl
    Lett kokosmelk
  • 4 dl
    Vatn
  • 1 ss
    Karripulver
  • 0.5 ts
    Koriander (malt,tørka)
  • 20 g
    Fersk revet ingefær (eller 1 ts tørket malt)
  • 0.5 ts
    Chilipulver
  • 1 ts
    Spisskummin

Framgangsmåte

  1. Kutt opp grønsakene og kyllingfiletane. Gjerne i litt grove bitar, alt etter smak og behag.
  2. Ha olje i ei kasserolle og surr kyllingen litt før du har i grønnsakene, surr raskt.
  3. Slå over vatn og kokosmelk og la småkoke/trekke i 15 minutt. Ha i dei tørre linsene her, brukar du hermetiske kan du tilsette dei rett før suppa er klar.
  4. Smak til med krydder og buljong.

    Server med brød.

Du kan bytte ut kylling med svinestrimler (blir litt lengre trekketid då svinestrimler treng litt lengre koking.) Ønsker du ei vegetar suppe, bruk grønnsaksbuljong og tilset gjerne kikerter eller auk mengda med linser for meir protein.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    290/69
  • Fett
    2.5 g
  • Metta fett
    1.6 g
  • Karbohydrat
    2.6 g
  • -derav sukkerartar
    1.5 g
  • -tilsett sukker
    0.1 g
  • Kostfiber
    1.5 g
  • Protein
    8.4 g
  • Salt
    1.1 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Skalldyrsmix

Lett ikon-tid 30 min

Kjøleskåpsgraut med byggryn

Lett ikon-tid 30 min

Muritunets magre hamburgerar

Medium ikon-tid 35 min