Lett 40 min
Kan innehalde: Melk - Fisk

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 2 stykk
    Gulrot
  • 6 dl
    Vatn
  • 1 ss
    Fiskebuljong
  • 2 dl
    Lettmelk
  • 1.5 ss
    Maizenna
  • 200 g
    Laks
  • 200 g
    Torsk ( eller anna kvit fisk)
  • 1 dl
    Frosne erter
  • 1 dl
    Kaffifløyte
  • 0.5 ts
    Mineralsalt (seltin)
  • 0.5 ts
    Pepar
  • 1 ss
    Grasløk

Framgangsmåte

  1. Kok opp buljong.
  2. Ha i gulrotbitane og la koke i 3-4 minutt.
  3. Rør ut maizennaen i kald lettmjølk.
  4. Tøm maizenna blandinga i buljongen , rør heile tida.
  5. La småkoke i 5 min.
  6. Senk temperaturen og legg i fiskebitane og ertra.
  7. La suppa trekke i 5.min.
  8. Rør inn kaffifløyten - smak til med salt og pepar.
  9. Dryss over grasløk før servering (frisk eller tørka)

    Server med grove rundstykker. 

Denne suppa er lett å gjere melkefri og "eksotisk". Bytt ut melka og fløyten med kokosmelk, eller du kan bruke raps/kokos fløyte istadenfor kaffifløyte. Kan gjerne bruke andre urter som dill, karri, gurkemeie, koriander. Og til grønsakene i suppa, så kan du bruke det du har, paprika og purre gir god smak, fennikel passar godt til fisk. Prøv deg fram, dette vert godt !

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    256/ 61
  • Fett
    2,7 g
  • -derav metta fett
    0,73 g
  • Karbohydrat
    2,7 g
  • -derav sukkerartar
    1,7 g
  • Tilsett sukker
    0,02 g
  • Kostfiber
    1 g
  • Protein
    6,2 g
  • Salt
    0,6 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Linsesuppe

Medium ikon-tid 45 - 60 min

Gulrot/ ingefær suppe

Medium ikon-tid 35 minutt. min

Kjøleskåpsgraut med byggryn

Lett ikon-tid 30 min