Framgangsmåte

 1. Noko av det du ser på biletet:
 2. Grønnkål : ein vitaminrik kål sort, rik på vitamin C og lutein, i tillegg til rik på jern. Grønkålen kan brukast i varme og kalde rettar (wok, smoothie og liknande). I tillegg kan ein lage det til snacks ved å tørke dei litt i steikeomnen, oppskrifter med grønkålchips finn du i kokeboka vår.
 3. Svartkål: rik på vitamin A, C og E. Denne kan du nytte som grønkålen.
 4. Rødbet: ein supergrønnsak, rik på kostfiber, B vitaminet folat og ei god kjelde til kalium. Det finst mange oppskrifter med raudbeter, den kan brukast varm og kald, i smoothie, til rotgrønnsakschips, i supper, dressingar (prøv til dømes å lage rødbethummus), omnsbakte eller kokte.
 5. Polkabete og gulbete: desse er litt mildare enn rødbeten, men like i smak. Bruk i salatar eller omnsbakt som tilbehør til middagen. 
 6. Gresskar: inneheld svært lite kaloriar og karbohydrat. Den har høgt innhald av betakaroten, rik på kostfiber og ei kjelde til kalium. God omnsbakt i salatar eller som suppe.
 7. Blå Kongo (ein potetsort som er lilla inni): 
 8. Regnboge gulrøter
 9. Rødkål
 10. Cherry tomatar
 11. Kvitlauk
 12. Knutekål

Det er stadig aukande popularitet med å kjøpe grønsaker, frukt og bær rett fra bonden/produsent. Ein ser ofte at dei sett opp boder og utsalg som det går på tillitsprinsippet der ein tek det en vil ha og vippsar/legg att penger. Finn ein et utsalg så kan ein finne mykje spennande- utforsk litt i nærområdet .

Andre lignande oppskrifter

Blomkålris

Lett ikon-tid 20 min

Ratatouille

Lett ikon-tid 30 min

Ruccolasalat

Lett ikon-tid 30 min