Lett 20 min
Kan innehalde: Melk

Ingrediensar

Antal porsjonar 6
  • 5 dl
    Mager kulturmelk
  • 3 dl
    Kremfløyte
  • 4 ss
    Rosiner
  • 3 ss
    Sukker
  • 8 stk
    Gelatinplater

Framgangsmåte

  1. Legg gelatin platene i kaldt vatn i ca. 5 minutt.
  2. Pisk kremfløyten stiv saman med sukker (bytt gjerne ut sukkeret med sukrin, ver obs på at mengda då er annleis).
  3. Ta av ca 0.5 dl kulturmelk før du har i kefiren i kremen, bland saman.
  4. Rør inn vaniljesukker (du kan velje å bruke vanilje essens).
  5. Varm opp kulturmelka du tok av, vri opp gelatinplatene og smelt dei på lav varme i kulturmelka.
  6. Rør gelatinblandinga inn i fromagen; tøm gelatinen i ein tynn stråle under konstant omrøring, ellers kan du risikere å få klumpar i fromagen.
  7. Sett fromagen kjølig ei lita stund til du ser den byrjar stivne, rør då inn rosinene og ha i porsjonsskåler eller ei stor skål.
  8. Server med bærsaus eller friske bær.

Grovhakk mandlar og ha i, det gir ein god "krønsj" i desserten.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi/kcal
    723/174
  • Fett
    12.7 g
  • -derav metta fett
    8 g
  • Karbohydrat
    10.7 g
  • -derav sukkerartar
    0.4 g
  • Tilsett sukker
    4.9 g
  • Kostfiber
    0.2 g
  • Protein
    4.1 g
  • Salt
    0.1 g

Andre lignande oppskrifter

Chiapudding

Lett ikon-tid 10 min

Bringebær pannacotta

Lett ikon-tid 15 minutt min

Sjokolade pannacotta

Lett ikon-tid 15 min

Vanilje pannacotta

Lett ikon-tid 15 min