Lett 30 min
Kan innehalde: Gluten, Melk

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 4 dl
    Lettmjølk 0,5%
  • 2 dl
    Havregryn (ved behov bytt ut med glutenfrie)
  • 1.5 dl
    Yoghurt naturell eller 0% vanilje yoghurt
  • 4 ss
    Chiafrø
  • 0.25 ts
    Kanel

Framgangsmåte

  1. Bland og rør godt saman.
  2. Legg over lokk og sett i kjøleskåpet.
  3. Spe med litt meir melk om grauten er tjukk.
  4. Tilsett smak no, eller ved servering.
  5. Legg på topping ved servering.

Topping: müsli, blåbær, bringebær, kokosflak, linfrø, solsikkekjerner, rosiner, nøtter, banan, mango, kiwi, fiken, dadlar osv. Mykje godt å ha oppå. Det er enkelt å lage laktose-, melkefrie, eller glutenfrie variantar. Godt å blande i mager cottage cheese for meir protein. Ein kan bruke mager kesam om ein er mest glad i naturell smak.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    452/108
  • Fett
    3,6 g
  • -derav metta fett
    0,6 g
  • Karbohydrat
    11,7 g
  • -derav sukkerartar
    4 g
  • Tilsett sukker
    0 g
  • Kostfiber
    5 g
  • Protein
    6,3 g
  • Salt
    0,1 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Chiapudding

Lett ikon-tid 10 min

Solskinns smoothie

Lett ikon-tid 15 min

Bringebær smoothie

Lett ikon-tid 15 min