Medium 40 min
Kan innehalde: Melk og egg

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 400 g
    Karbonadedeig
  • 1 ts
    Salt
  • 0.5 ts
    Muskat
  • 0.5 ts
    Ingefær
  • 1 ts
    Garam Masala
  • 1 ts
    Gurkemeie
  • 0.5 ts
    Sambal Oelek (valfritt)
  • 3 cm
    Rød Chili (bruk så mykje chili du vil)
  • 1 fedd
    Kvitløk
  • 1 ts
    Koriander
  • 3 ss
    Potetmjøl
  • 0.5 dl
    Melk
  • 1 stk
    Egg
  • 1 ss
    Frisk Persille

Framgangsmåte

  1. Finhakk kvitløk, persille og chili (ta bort frøa i chilien).
  2. Bland egg og melk saman.
  3. Ha karbonadedeigen i ein bolle. 
  4. Ha i kryddera og eggeblandinga.
  5. Bland godt saman. 
  6. Bland inn potetmjølet.
  7. Lag ein "prøvebolle" som du steiker og smakar på for å justere krydder mengda.
  8. Når du er fornøgd med deigen formar du små bollar med hendene - dypp hendene i kaldt vatn ( eller bruk skeier).
  9. Steik kjøttbollane på steikepanne og snu dei slik at dei får fin steikeskorpe.
  10. Legg bollane i ildfast form. 
  11. Damp dei lett før servering. 
  12. Har du ikkje omn med dampfunksjon kan du slå litt vatn i ildfasteforma og sette forma i steikeomnen på 140 grader i ca. 15 minutt. (Sjekk at dei er gjennomsteikte).  

Her kan de variere krydder og urter alt etter det de likar eller kva de vil nytte dei til. Til dømes tacokjøttbollar kanskje? Eller kanskje meir gresk inspirert med ein dæsj kanel? Smak og behag. Lag opp mange og ha i frysen, kanskje kjekt å hive på grillen? Server for eksempel med Raita (oppskrift under dressinger), salat og potetmos.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    541/128
  • Fett
    4,4 g
  • -derav metta fett
    1,8 g
  • Karbohydrat
    5,7 g
  • -derav sukkerartar
    0,4 g
  • Tilsett sukker
    0 g
  • Kostfiber
    0,4 g
  • Protein
    16,3 g
  • Salt
    1,3 g

Andre lignande oppskrifter

Risotto med fisk

Medium ikon-tid Ca. 60 min

Mager coleslaw

Medium ikon-tid 20 min

Meksikansk Bønnegryte

Medium ikon-tid 40 min

Ratatouille

Lett ikon-tid 30 min