Blåbær (valfritt, men gir en frisk smak, og er proppfull av antioksidantar)
150 g
Salat (valgfri type)
2 stk
Avokado
1 stk
Eple (grønt, syrleg)
1.5 dl
Vårløk
0.5 dl
Solsikkekjerner
Framgangsmåte
Sett steikeomnen på 200 gr, varmluft eller over under varme.
Del laksefiletane i litt store terningar, legg dei i smurt steikeform.
Strø over litt salt og pepper (gjerne sitronpepper).
Steik laksebitane i steikeomnen i ca 10 minutt.
Ta ut laksen og sett til side medan du startar på resten av salaten.
Vask salat, eple, bær og vårløk- tørk av.
Skjær avokadoen i 4, trekk av skalet. Del den så i terningar .
Skjær eplet i terningar og vårløken i tynne skiver.
Legg alle grønnsakene, frukta og bæra i skåla med salaten.
Om du vil kan du røre saman 1 ss olivenolje og safta fra ein 1/2 sitron og blande i salaten.
Rist solsikkekjerner v/ svak varme, strø dei over salaten.
Legg laksebitane oppå salaten.
Prøv deg fram med kva du likar i salaten, kanskje mangoterningar eller agurk kan freiste? Her er blåbær sløyfa.
Godt med honningkesamen til, du finn oppskrift på den her i boka vår.