Medium Ca. 105 min
Kan innehalde: Gluten av hvete og rug, melk (visst ein velg det til væske).

Ingrediensar

  • 5 dl
    Sammalt fin kveitemjøl
  • 2 dl
    Sammalt fin rugmjøl
  • 5 dl
    Sikta kveitemjøl
  • 1 pk
    Tørrgjær/ fersk gjær
  • 6 dl
    Vatn/ lettmelk
  • 0.5 dl
    Olje (gjerne rapsolje)
  • 1 ts
    Sukker
  • 2 ts
    Salt
  • 1,5 dl
    Tørre linser (eller 1 pk hermetiske linser = 380 g)

Framgangsmåte

  1. Ved bruk av tørre linser; skyll linsene godt i kaldt vatn før du kokar dei.
  2. Kok linsene mjuke i lettsalta vatn. Slå av vatnet og skyll linsene med lunka vatn.

    Ved bruk av hermetiske linser, skyll dei godt i lunka vatn.
  3. Bland saman det tørre, inkludert tørrgjæra. Brukar du våtgjær rører du denne ut i litt av den lunkne væska.
  4. Tilsett olje, lunka vatn (37-38 gr) og lunka linser i det tørre.
  5. Kna til en smidig deig. Reguler med mjøl, eller ha i meir vatn alt etter behov.
  6. La heve til dobbel størrelse.
  7. Kna ut til to brød. Ha i smurt form med bakepapir i botn.
  8. Pensle med vatn og strø eventuelt litt havsalt over.
  9. Hev i ca. 45 minutt.
  10. Steik brødet på 175 grader i ca 40-45 minutt vanleg steikeomn.
  11. Ta ut brødet, la avkjøle seg på rist.

Næringsberekninga her er gjort med lettmelk 0,5% fett, denne vil bli annleis om ein velg å bruke vatn. Skjèr opp i skiver og frys ned. Ta ut kvar kveld så har du saftig, godt brød til frokost. Du kan òg lage dei som rundstykker eller flettebrød, pensle med vatn og ha på valfrie urter om du ønskjer det.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    819/ 195
  • Fett
    3,7 g
  • - derav metta fett
    0,4 g
  • Karbohydrat
    29,8 g
  • - derav sukkerartar
    2 g
  • Tilsett sukker
    0,3 g
  • Kostfiber
    6 g
  • Protein
    7,8 g
  • Salt
    0,6 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Grove hamburgerbrød

Lett ikon-tid 50 min

Muritunbrødet

Medium ikon-tid 120 min