Medium 45 - 60 min

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 2.5 dl
    Linser (tørre)
  • 3 terninger
    Buljong (eller 3 ss Buljongpulver)
  • 12 dl
    Vatn
  • 2 fedd
    Kvitløk
  • 1 stk
    Løk
  • 2 ss
    Olivenolje
  • 3 stk
    Gulrøter
  • 1 stk
    Paprika (raud/gul)
  • 2 stilker
    Stangselleri
  • 2.5 dl
    Hermetiske tomatar
  • 1 ts
    Salt
  • 1 ts
    Pepar
  • 0.5 ts
    Sukker
  • 1 ss
    Sitronsaft

Framgangsmåte

  1. Skyll dei tørre linsene før bruk.
  2. Fres kvitløk og løk i oljen.
  3. Ha i vatn, buljong og linser.
  4. Skjer opp dei andre grønnsakene og ha gulerøtene i gryta saman med sitronsaft og krydder.(Om du skal ha i kylling, gjer du det òg her).
  5. La det koke i ca. 20 min.
  6. Ha i selleristang og hermetiske tomater.
  7. Gi det heile eit oppkok.
  8. Smak til.

Denne suppa egnar seg òg godt til middag. Du kan då tilsette ca. 500 gr kylling, fisk eller meir grønnsaker for ei meir mettande suppe. Skjær valfri råvare i små bitar. Kyllingen må kokast litt, så ha den i saman med grønnsakene i oppskrifta. Fisken treng berre å trekke nokre minutt før ein serverer. Varier smaken med "eksotiske" krydder t.d karri - garam masala - koriander - ingefær osb.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    204/48
  • Fett
    1,1 g
  • -derav metta fett
    0,2 g
  • Karbohydrat
    5.8 g
  • -derav sukkerartar
    0,2 g
  • Tilsett sukker
    0,11 g
  • Kostfiber
    1,8 g
  • Protein
    2,8 g
  • Salt
    1,1 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Gulrot/ ingefær suppe

Medium ikon-tid 35 minutt. min

Kjøleskåpsgraut med byggryn

Lett ikon-tid 30 min

Muritunets magre hamburgerar

Medium ikon-tid 35 min