Medium 55 min

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 100 g
    Hermetiske bønner
  • 0.5 kg
    Potet
  • 0.5 stk
    Purre
  • 0.5 stk
    Sitron
  • 2 ss
    Vatn
  • 3 ss
    Olivenolje
  • Salt (smak til)
  • Nykverna pepar (smak til)

Framgangsmåte

  1. Kok poteter og avkjøl slik at du greier kutte dei i terningar. 
  2. Skyll hermetiske bønner i varmt vatn og la renne godt av.
  3. Bland med finhakka purre.
  4. Bland saman olje, sitronsaft, salt, pepar og vatn (bruk dei kryddera du ønsker).
  5. Slå dressingen over potet/bønnene medan dei er lunkne.
  6. Ha i tynne skiver reddik og/eller grøne epler i terning.
  7. Bland lett saman.
  8. Pynt med grasløk, mynte eller persille- server til grill eller spekemat for eksempel.

Her kan du òg bruke potetrestar , kutte dei og varme dei lett opp (2-3 minutt) saman med bønene i lettsalta vatn. Lat renne godt av.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    128/30
  • Fett
    0.3 g
  • -derav metta feitt
    0.02 g
  • Karbohydrat
    4 g
  • -derav sukker
    3.6 g
  • Sukker,tilsett
    0
  • Kostfiber
    3 g
  • Protein
    1.6 g
  • Salt
    0.03 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Skalldyrsmix

Lett ikon-tid 30 min

Kjøleskåpsgraut med byggryn

Lett ikon-tid 30 min

Muritunets magre hamburgerar

Medium ikon-tid 35 min