Medium 20 min
Kan innehalde: Melk, egg.

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 1 stilk
    Stangselleri
  • 1 stk
    Gulrot
  • 0.5 stk
    Purreløk
  • 1 stk
    Eple
  • 3 ringar
    Ananas
  • 3 ss
    Sitronsaft
  • 4 ss
    Lettmajones
  • 8 ss
    Gresk Yoghurt Naturell / Mager Kesam
  • 0.5 ts
    Salt
  • 0.5 ts
    Pepar
  • 450 g
    Hodekål

Framgangsmåte

  1. Vask hodekål, eple og purre.
  2. Finsnitt hodekål.
  3. Skjèr stangselleri og purre i tynne strimler, ananas i små bitar, rasp eple og gulrot grovt. 
  4. La alt renne av seg litt i eit dørslag, ellers vert det mykje væske i salaten.
  5. Bland saman ingrediensane til dressingen, smak til med sitronsaft, salt og pepar.

    Om ein vil kan ein ha i litt av ananas krafta.
  6. Ha dressingen over salaten og bland saman. La stå kjølig til servering.
  7. Pynt med urter (persille,oregano eller strø over granateple).

Bytt ut kesam/yoghurt og majones, lag ein oljedressing å ha over.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    214/51
  • Fett
    1,6 g
  • -derav metta fett
    0,2 g
  • Karbohydrat
    6,11 g
  • -derav sukkerartar
    5,8 g
  • Tilsett sukker
    0,07 g
  • Kostfiber
    2,2 g
  • Protein
    2,11 g
  • Salt
    0,4 g

Andre lignande oppskrifter

Linsesuppe

Medium ikon-tid 45 - 60 min

Gulrot/ ingefær suppe

Medium ikon-tid 35 minutt. min

Grove hamburgerbrød

Lett ikon-tid 50 min