Lett 15 min
Kan innehalde: Melk, kveitegluten i soyasaus, soya, blautdyr/kreps (i fiskebuljong).

Ingrediensar

Antal porsjonar 2
  • 2.5 dl
    Lettmjølk 0,5%
  • 1 ss
    Fiskebuljong
  • 0.5 ts
    Grønsaksbuljong
  • 0.5 ss
    Sennep
  • 1 ts
    Sukker
  • 0.5 ts
    Pepar
  • 0.5 ts
    Balsamico
  • 1 ts
    Soya saus (bruk glutenfri ved behov)
  • 2 dl
    Gresk Yoghurt, naturell
  • 2 ts
    Maizenna
  • 0.25 dl
    Vann (kaldt til å røre ut maizenna)

Framgangsmåte

  1. Bland saman alle ingrediensane (ikkje matyoghurt og maizenna), og rør godt.
  2. Kok opp.
  3. Tilset maizenna utrørt i litt kaldt vatn, rør godt. 
  4. La koke i 5 minutt.
  5. Tilset 2 dl matyoghurt og rør godt, må ikkje la koke opp etter yoghurten har komt i.
  6. Smak til og server.

Rør inn matyoghurt tilslutt, ikkje la den koke opp, då sprekk sausen. Brukar du glutenfri soya saus så passar sausen til dei som ikkje toler gluten òg. Godt å ha i oystersaus for en fyldigere smak- vær obs på at der er andre allergen i.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    315/75
  • Fett
    4,3 g
  • - derav metta fett
    2,6 g
  • Karbohydrat
    5,3 g
  • -derav sukkerartar
    4,3 g
  • Tilsett sukker
    0,8 g
  • Kostfiber
    0,2 g
  • Protein
    3,7 g
  • Salt
    1,5 g

Andre lignande oppskrifter

Appelsinsaus

Lett ikon-tid 20 min

Grøn Pesto

Lett ikon-tid 15 min

Raita- grønnsaksdressing

Lett ikon-tid 20 min

Soppsaus

Lett ikon-tid 15 min