Ha i 1 ss olje i ei kasserolle, tilsett kvitløk og løk og la det surre.
Tilsett hakka tomat, chili, paprikapulver, karve, oregano, sukker og salt.
Kok dette på svak varme i ca. 5 minutt.
Skyll dei hermetiske bønnene i kaldt vatn og ha dei i kasserolla.
Mos med rotmoser i gryta.
Tilsett vatn eller meir hermetiske tomatar til konsistensen blir slik at ein kan smøre blandinga på tortillas/lomper.
Smak til med meir krydder.
Dryss over fersk koriander rett før servering.
(OBS! Tenkjer ein å bruke tørre bønner må desse leggast i bløyt i kaldt vatn natta over, skyll dei godt og kok dei i ca. 45 min).
Her kan ein bruke den type linser eller bønner ein måtte ønskje. Alternativt kan ein bruke 1 boks tomatbønner og 1 boks hermetiske kidneybønner.
Endre lefsene til glutenfrie så er denne passende for dei med glutenallergi også.