Medium 40 min

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 0.5 stk
    Purreløk
  • 1 fedd
    Kvitløk
  • 1 ss
    Olje
  • 1 boks
    Hermetiske tomatar (el. 4 modne tomatar)
  • 0.5 stk
    Raud/grøn chili
  • 1 ts
    Paprikapulver
  • 0.5 ts
    Karve
  • 1 ts
    Oregano
  • 0.5 ts
    Sukker
  • 0.5 ts
    Salt
  • 2 boksar
    Hermetiske raude bønner /kidney bønner
  • 2 ss
    Frisk koriander

Framgangsmåte

  1. Skyll, rens og kutt opp løk, chili og kvitløk.
  2. Ha i 1 ss olje i ei kasserolle, tilsett kvitløk og løk og la det surre.
  3. Tilsett hakka tomat, chili, paprikapulver, karve, oregano, sukker og salt. 
  4. Kok dette på svak varme i ca. 5 minutt.
  5. Skyll dei hermetiske bønnene i kaldt vatn og ha dei i kasserolla.
  6. Mos med rotmoser i gryta.
  7. Tilsett vatn eller meir hermetiske tomatar til konsistensen blir slik at ein kan smøre blandinga på tortillas/lomper.
  8. Smak til med meir krydder.
  9. Dryss over fersk koriander rett før servering.

    (OBS! Tenkjer ein å bruke tørre bønner må desse leggast i bløyt i kaldt vatn natta over, skyll dei godt og kok dei i ca. 45 min).

Her kan ein bruke den type linser eller bønner ein måtte ønskje. Alternativt kan ein bruke 1 boks tomatbønner og 1 boks hermetiske kidneybønner. Endre lefsene til glutenfrie så er denne passende for dei med glutenallergi også.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/ kcal
    347/ 83
  • Fett
    1,3 g
  • - derav metta fett
    0,1 g
  • Karbohydrat
    9,4 g
  • - derav sukkerartar
    2,2 g
  • Tilsett sukker
    0,2 g
  • Kostfiber
    5 g
  • Protein
    5,8 g
  • Salt
    0,5 g

Andre lignande oppskrifter

Risotto med fisk

Medium ikon-tid Ca. 60 min

Mager coleslaw

Medium ikon-tid 20 min

Ratatouille

Lett ikon-tid 30 min