Medium 120 min
Kan innehalde: Gluten av kveite og rug.

Ingrediensar

  • 1.3 kg
    Fin sammalt kveitemjøl
  • 200 g
    Heilkorn
  • 200 g
    Sammalt grov rugmjøl (3dl)
  • 3 dl
    Havrekli
  • 1 pk
    Tørrgjær el fersk gjær
  • 7 dl
    Kruskakli
  • 1 dl
    Linfrø
  • 1 dl
    Solsikkekjerner
  • 18 dl
    Vatn
  • 2 ts
    Salt
  • 0.5 dl
    Olivenolje

Framgangsmåte

  1. Bland alt det tørre inkludert gjæra.
  2. Hell i lunka vatn (37 - 38 grader) og oljen.
  3. Bland så alt saman, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Elt deiga godt.
  4. La den heve til dobbel størrelse. 
  5. Deiga skal vere laus. 
  6. Aus den opp i smurte eller bakepapirkledde former.
  7. Hev i 10-15 min.
  8. Steik ved 200 grader i vanlig omn, eller 160 grader med varmluft, i ca. ein time.

Bruk brødformer à 2 liter. Dette blir eit mettande brød, så ein kan godt skjère brødet i tynne skiver ved servering. Oppbevar gjerne brødet i kjøleskåp. Eit lurt tips er å skjere opp brødet i skiver og fryse ned. Då kan du ta ut brødskiver om kvelden og ha "ferske" skiver til frokost.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    861/ 205
  • Fett
    4,0 g
  • -derav metta fett
    0,5 g
  • Karbohydrat
    29 g
  • -derav sukkerartar
    0,7 g
  • Tilsett sukker
    0 g
  • Kostfiber
    10 g
  • Protein
    8 g
  • Salt
    0,4 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Grove hamburgerbrød

Lett ikon-tid 50 min

Linsebrød

Medium ikon-tid Ca. 105 min