Medium 25 min
Kan innehalde: Selleri

Ingrediensar

Antal porsjonar 3
  • 450 g
    Go`og mager kjøttpølse
  • 2 stk
    Grøne epler
  • 1 stk
    Løk (mellomstor)
  • 100 g
    Sellerirot
  • 1 ss
    Rapsolje
  • 3 dl
    Kokosmjølk
  • 1 ss
    Karri
  • 0.5 ts
    Salt
  • 0.5 ts
    Malt svart pepar
  • 1 ss
    Grønnsaksbuljong
  • 1 dl
    Vatn

Framgangsmåte

  1. Del pølsene på langs, så på tvers, slik at du får strimlar.
  2. Skjær løk i båtar.
  3. Skyll epla, del dei og ta ut kjernehusa. Del dei i båtar.
  4. Surr løken ilag med litt olje i steikepanna eller ei gryte.
  5. Ha i pølsene og vend til dei vert lett bruna.
  6. Vend inn selleri.
  7. Tilset eple, karri, pepar, buljong og kokosmjølk, rør inn. La småkoke litt. Rør forsiktig så ikkje epla blir most.
  8. Smak til med evt. meir salt eller krydder. Om du syns sausen er for tynn, kan du røre ut 2 ts maizenna i litt kaldt vatn og røre inn.
  9. Dryss gjerne over grovhakka persille før servering.

    Server gjerne med potetmos med pastinakk (oppskrift kjem snart) og salat.

Her kan ein god bruke strimla svinekjøt eller kyllingfilet om ein vil. Mange grønsaker som passar til, så her er det berre fantasien som set grenser.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    439/106
  • Fett
    6,5 g
  • -derav metta fett
    2,5 g
  • Karbohydrat
    5,2 g
  • -derav sukkerarter
    3,3 g
  • Tilsett sukker
    0,05 g
  • Kostfiber
    2,4 g
  • Protein
    5,4 g
  • Salt
    1,5 g

Andre lignande oppskrifter

Risotto med fisk

Medium ikon-tid Ca. 60 min

Mager coleslaw

Medium ikon-tid 20 min

Meksikansk Bønnegryte

Medium ikon-tid 40 min