Medium 45 min
Kan innehalde: Melk

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 10 stk
    Poteter
  • 1 stk
    Pastinakk (ca.90 g)
  • 0.5 dl
    Kaffifløyte
  • 0.5 dl
    Ekstra lettmelk
  • 0.5 ts
    Pepar
  • 2 ts
    Grønnsaksbuljong
  • 1 ts
    Salt
  • 0.25 ts
    Muskat

Framgangsmåte

  1. Skrell poteter og kutt i terninger, gjer det same med pastinakken.
  2. Ha i ei gryte med vatn så det dekkjer over grønsakene, kok i ca 30 min.
  3. Sil av kokevatnet.
  4. Bruk ein handhelden stappar, eller bruk miksmaster, ikkje bruk stavmiksar for då kan stappa få ein limaktig konsistens.
  5. Miks inn fløyte/melk.
  6. Smak til med salt, pepar og buljong.
  7. Varm opp og servèr.

Denne er kjempegod til pølsegryte med eple og karri, du finn oppskrift i kokeboka her.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • kJ/kcal
    303/72
  • Feitt
    0.6 g
  • Metta feitt
    0.3 g
  • Karbohydrat
    14| g
  • -derav sukkerartar
    3.1 g
  • -tilsett sukker
    0.03 g
  • Kostfiber
    2 g
  • Protein
    2 g
  • Salt
    0.8 g

Andre lignande oppskrifter

Risotto med fisk

Medium ikon-tid Ca. 60 min

Mager coleslaw

Medium ikon-tid 20 min

Meksikansk Bønnegryte

Medium ikon-tid 40 min