Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 1 stk
    Løk
  • 1 stk
    Kvitløksfedd
  • 0.5 stk
    Squash
  • 1 stk
    Raud paprika
  • 1 stk
    Gul paprika
  • 0.5 stk
    Fennikel
  • 1 ss
    Olje
  • 400 g
    Ferske eller hermetiske tomatar
  • 2 ts
    Timian (tørka)
  • 1 ts
    Oregano (tørka)
  • 1 ts
    Basilikum (tørka)
  • 0.5 ts
    Salt

Framgangsmåte

  1. Vask alle grønsakene grundig.
  2. Kutt i små terningar.
  3. Surr løk og kvitløk i ei kasserolle saman med olje.
  4. Ha i resten av grønsakene og urter, (ikkje ferske urter om du brukar det).
  5. Tilsett tomatane.
  6. La rattatouillen putre på svak varme, jo lengre den får stå jo betre blir den.
  7. Smak til med salt og pepar.
  8. Ha i dei friske urtene.
  9. Server

Brukar du tørka urter tilsett du dei tidleg i kokinga. Ein må bruke større mengder av friske urter enn av tørka. Du kan bytte ut fennikel med aubergine eller du kan ha i linser eller kikerter for meir protein. Kan gjerne koke eitt eller to laurbærblad ilag med fra starten. Laurbærblad gir god smak, plukk dei ut før servering. Får du rester etter denne er den lett å forvandle til ei god lunsj suppe neste dag.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    145/35
  • Fett
    1,1 g
  • -derav metta fett
    0.1 g
  • Karbohydrat
    3,8 g
  • -derav sukkerarter
    3,7 g
  • Kostfiber
    2,8 g
  • Protein
    0,9 g
  • Salt
    0,4 g

Andre lignande oppskrifter

Risotto med fisk

Medium ikon-tid Ca. 60 min

Mager coleslaw

Medium ikon-tid 20 min

Meksikansk Bønnegryte

Medium ikon-tid 40 min