Lett 30 min
Kan innehalde: Gluten av bygg

Ingrediensar

Antal porsjonar 6
  • 5 dl
    Kokte byggryn
  • 75 g
    Ruccola (1 pk.)
  • 0.5 stk
    Granateple
  • 2 stk
    Grøne epler
  • 2 ss
    Olivenolje
  • 2 ss
    Sitronsaft
  • 0.5 ts
    Grovmalen pepar
  • 0.5 ts
    Salt (kan sløyfast)

Framgangsmåte

  1. Kok byggryna, avkjøl dei godt.
  2. Skyll ruccolaen og plukk vekk evt. stygge blad, tørk den litt.
  3. Vask epla og kutt i terningar.
  4. Del granateple i to og snu skall sida opp, bruk handtaket på kniven og dunk ut kjernene. Rensk vekk rusk.
  5. Bland alt saman i ei skål.
  6. Bland saman olje, sitron salt og pepar, tøm over salaten og kna lett inn i salaten.
  7. Servèr.

Du kan enkelt gjere salaten glutenfri ved å bytte ut byggryna med quinoa f.eks., det er ei proteinkjelde med deilig nøtteaktig smak. Du kan òg ha over fetaost, blåbær og kanskje valnøtter. Her er det rom for eksperimentering. Har ein i litt skinke, kylling eller laksebitar vert dette ein god mettande lunsj/middag. Då må ein berekne større mengde salat pr. person.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • kJ/kcal
    365/87
  • Feitt
    2.8 g
  • Metta feitt
    0.4 g
  • Karbohydrat
    12.5 g
  • -derav sukkerartar
    5 g
  • -tilsett sukker
    0
  • Kostfiber
    3 g
  • Protein
    1.5 g
  • Salt
    0.4 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Skalldyrsmix

Lett ikon-tid 30 min

Kjøleskåpsgraut med byggryn

Lett ikon-tid 30 min

Muritunets magre hamburgerar

Medium ikon-tid 35 min