Lett 15 min
Kan innehalde: Melk.

Ingrediensar

Antal porsjonar 2
  • 1 dl
    Kremfløyte
  • 1.5 dl
    Skumma melk
  • 100 g
    70% mørk sjokolade
  • 3 plater
    Gelatin
  • 2 ss
    Sterk kaffi
  • 0.5 dl
    Sukker (eller bruk sukrin)

Framgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn, ca. 5 minutt.
  2. Varm opp fløyte/melk i en liten kasserolle, treng ikkje koke, berre varmt nok til at sjokoladen og gelatinen smeltar. Vil ein ha ein lettare dessert er det mogeleg å bytte ut fløyten/skumma melka og berre bruke lettmelk.
  3. Ha i vanilje, sjokolade og kaffi (kan ha i 1 ss sukrin om ein vil ha søtare dessert). 
  4. Rør ut sjokoladen i fløyte/melkeblandinga. 
  5. Ta gelatinplatene ut av vatnet vri/rist dei lett for å få vekk vatn.
  6. Rør inn gelatinplatene , sett deretter til avkjøling.
  7. Når blandinga er avkjølt, ha i fine glas eller skål. Sett i kjøleskåpa.

    Server med friske bær eller vanilje saus.

Kan lagast magrare ved å bytte ut fløyte med lettmelk og sukker med sukrin- bruk 70% sjokolade.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    1130/272
  • Fett
    21,5 g
  • derav metta fett
    13,7 g
  • Karbohydrat
    14,4 g
  • -derav sukkerartar
    13 g
  • Tilsett sukker
    10,5
  • Kostfiber
    0,5 g
  • Protein
    5 g
  • Salt
    0,1 g

Andre lignande oppskrifter

Chiapudding

Lett ikon-tid 10 min

Bringebær pannacotta

Lett ikon-tid 15 minutt min

Vanilje pannacotta

Lett ikon-tid 15 min

Smuldrepai

Medium ikon-tid 35 minutt. min