Lett 30 min
Kan innehalde: Skalldyr

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 300 g
    Reker/krepsehalar
  • 0.5 stk
    Paprika raud/gul
  • 100 g
    Brokkoli
  • 60 g
    Rødløk
  • 100 g
    Fenikkel
  • 3 ss
    Olivenolje
  • 2 ts
    Sitronpepar
  • 2 ts
    Dill
  • 1 stk
    Sitron/sitronsaft
  • 100 g
    Gulrot (ei lita)
  • 0.5 stk
    Lime

Framgangsmåte

  1. Veg opp rekene/krepsehalane. 
  2. La skalldyra renne av i eit dørslag.
  3. Kutt brokkoli opp i små bukettar, bruk gjerne stilken.
  4. Kok opp litt vatn og forvell brokkolien raskt (3 min.)
  5. Avkjøl heilt og renn av brokkolien før du har den i mixen.
  6. Finkutt alle grønnsaker.
  7. Bland saman olje, sitronsaft, salt, dill og sitronpepar. Bruk eit litermål eller bolle og pisk lett saman med ein gaffel.
  8. Tøm dressingen over skalldyrsmixen og vend saman. 
  9. La stå og trekke i kjøleskåp.
  10. Pynt med lime o.l før servering.

Her kan du putte inn grønnsaker du likar og ta ut dei du ikkje likar. Fennikel er ein grønnsak som passar godt til sjømat, men ikkje alle er så begeistra for den. Kanskje du kan prøve med mango og chili i? Lag deg skalldyrsmix i grov tacolefse ein lun sommarkveld. Godt med avocado til i skiver eller mosa. Husk at om du gjer endringar så vil ikkje næringsberekninga stemme.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    349/84
  • Fett
    4 g
  • -derav metta fett
    0,6 g
  • Karbohydrat
    3,5 g
  • -derav sukkerartar
    2,7 g
  • Tilsett sukker
    0 g
  • Kostfiber
    1,8 g
  • Protein
    7,4 g
  • Salt
    1 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Chiapudding

Lett ikon-tid 10 min

Bringebær smoothie

Lett ikon-tid 15 min

Eggesalat

Medium ikon-tid 25 min