Lett 35 min
Kan innehalde: Melk, gluten av hvete.

Ingrediensar

Antal porsjonar 0
  • 3 dl
    Sammalt kveite grov
  • 1 dl
    Havregryn
  • 3 dl
    Kveitemjøl, fin
  • 4 ts
    Bakepulver
  • 2.5 dl
    Mager Kesam/gresk yoghurt
  • 3 dl
    Vatn
  • 1 dl
    Solsikkekjerner

Framgangsmåte

  1. Bland alle tørre ingrediensar i ein bolle.
  2. Tilsett væska og rør saman til ei deig.
  3. Del deigen i 2. 
  4. Lag flate runde kaker/leiver ca 15 cm i diameter.
  5. Legg leivane på eit steikebrett med bakepapir, ha litt vatn på hendene, og trykk deiga utover, ca 3 cm tjukkelse. 
  6. Lag kryss i kvar leiv, del i ca. 8 stykker.
  7. Ha på sesamfrø på toppen om du vil.
  8. Sett inn i midten av omnen. Steik i ca. 15 minutt.
  9. Ta ut og la avkjøle seg.

Alt etter kva du skal bruke dei til så kan du ha i ulike urter, pensle med kvitløksolje kanskje, eller berre nyte dei lune frå omnen.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    846/201
  • Fett
    4.7 g
  • -derav metta fett
    0.85 g
  • Karbohydrat
    28.5 g
  • -derav sukkerartar
    1.8 g
  • Tilsett sukker
    0 g
  • Kostfiber
    4 g
  • Protein
    9.1 g
  • Salt
    1,2 g

Andre lignande oppskrifter

Proteinrike matmuffins

Medium ikon-tid 50 min

Chiapudding

Lett ikon-tid 10 min

Solskinns smoothie

Lett ikon-tid 15 min

Bringebær smoothie

Lett ikon-tid 15 min