Lett 15 min
Kan innehalde: Gluten av kveite

Ingrediensar

Antal porsjonar 4
  • 3 ss
    Rapsolje
  • 3 ss
    Kveitemjøl
  • 8 dl
    Vatn
  • 1 ss
    Buljongpulver (kylling/grønnsaksbuljong)
  • 3 ss
    Champignon (hermetisk,ca. 80 g), eller bruk fersk, tilpass mengda.
  • 80 g
    Løk (gul løk)
  • 0.5 ts
    Pepar
  • 1 ss
    Sitronsaft

Framgangsmåte

  1. Lag bruning av rapsolje og kveitemjøl. Rør heile tida, så det ikkje svir seg.
  2. Rør buljongen ut i vatnet og hell i jamninga under omrøring.
  3. Tilpass mengda vatn.
  4. La koke godt opp.
  5. Surr løk og sopp lett i ei panne og ha i sausen, la koke litt på svak varme.
  6. Smak til med pepar og evt. meir buljong.

Tilpass mengda løk og champignon etter din smak. Bruk gjerne urter i om du vil det.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    174/42
  • Fett
    3 g
  • -derav metta fett
    0.3 g
  • Karbohydrat
    2.4 g
  • -derav sukkerartar
    0.13 g
  • Tilsett sukker
    0 g
  • Kostfiber
    0.5 g
  • Protein
    1 g
  • Salt
    0.8 g

Andre lignande oppskrifter

Mager Fiskesaus

Lett ikon-tid 15 min

Appelsinsaus

Lett ikon-tid 20 min

Grøn Pesto

Lett ikon-tid 15 min

Raita- grønnsaksdressing

Lett ikon-tid 20 min