Lett 45 min
Kan innehalde: Fisk

Ingrediensar

Antal porsjonar 2
  • 2 stk
    Torskefilet (ca 200-250 g pr. pers.)
  • 2 ts
    Sukker
  • 4 ts
    Salt

Framgangsmåte

  1. Del torskefiletene i passande stykker.
  2. Bland ein del sukker og to delar salt saman og strø over filetane.
  3. La trekke i ca. 1 time, sett i kjøleskåpa.
  4. Sett steikeomnen på 150 gr. varmluft.
  5. Etter ein time skyll torskefiletane i kaldt vatn og legg i ei lita ildfast form.
  6. Slå bittelitt vatn i forma og dekk til med aluminiumsfolie, sett forma i ei større ildfast form med vatn i (vannbad).
  7. Sett inn i steikeomnen og la stå i ca. 30 minutt. 
  8. Medan fisken godgjer seg i omnen kan du lage til poteter, gulrot og kanskje ein smørsaus som du serverar til.
  9. Ta ut av omnen, sjekk at den er gjennomtrekt og server. Velbekomme.
  10. Smørsaus: 1 ss margarin- 4 ss vatn- kok opp og jamn med litt maizenna utrørt i kaldt vatn- tilsett finhakka grasløk om du vil.

Næringsberekninga her er med gulrot, brokkoli, smørsaus og potet.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    381/91
  • Fett
    3 g
  • -derav metta fett
    1 g
  • Karbohydrat
    3.5 g
  • -derav sukkerartar
    1.4 g
  • Tilsett sukker
    0.4 g
  • Kostfiber
    0.8 g
  • Protein
    11.9 g
  • Salt
    0.7 g

Andre lignande oppskrifter

Risotto med fisk

Medium ikon-tid Ca. 60 min

Mager coleslaw

Medium ikon-tid 20 min

Meksikansk Bønnegryte

Medium ikon-tid 40 min