Lett 15 min

Ingrediensar

Antal porsjonar 0
  • 200 g
    Soltørka tomat
  • 2-3 fedd
    Kvitløk
  • 0.5 stk
    Chili
  • 1.5 dl
    Vatn

Framgangsmåte

  1. Bland alt i ei kjøkkenmaskin/foodprosessor.
  2. Bruker du tørka tomater må du koke og avkjøle dei litt først før du brukar dei.
  3. Køyr alt i maskina til ei jamn masse.
  4. Spe ut med vatn eller litt olje til det du synes er passeleg konsistens.
  5. Smak til med urter. Basilikum er nydeleg i tomatpesto.

Om du ønskjer pestoen tynnare, spe ut med meir vatn. Smør pesto på brød, bruk som tilbehøyr til salat, marinade til kjøtt og fisk, eller i pastasalat. Nydeleg godt.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    627/152
  • Fett
    9.7 g
  • -derav metta fett
    1 g
  • Karbohydrat
    17.2 g
  • -derav sukkerartar
    6.8 g
  • Tilsett sukker
    0 g
  • Kostfiber
    10 g
  • Protein
    4.1 g
  • Salt
    2,4 g

Andre lignande oppskrifter

Grøn Pesto

Lett ikon-tid 15 min

Hummus

Lett ikon-tid 15 min

Raita- grønnsaksdressing

Lett ikon-tid 20 min

Honningkesam

Lett ikon-tid 10 min