Medium 30 min
Kan innehalde: Fisk

Ingrediensar

Antal porsjonar 3
  • 600 g
    Torskefilet
  • 1 boks
    Hakka tomatar
  • 0.5 stk
    Sitron
  • 2 stk
    Gulerøter (små)
  • 0.5 stk
    Paprika
  • 2 fedd
    Kvitløk
  • 0.5 dl
    Basilikum
  • 2 ss
    Olivenolje
  • 1 ss
    Honning
  • 1 ts
    Salt
  • 1 ts
    Pepar

Framgangsmåte

  1. Sett omnen på 180 gr.
  2. Vask sitronen og rasp det ytterste gule skalet. (Ikkje ta med det kvite, det gir ein bitter smak).
  3. Finhakk kvitløk, ha i ein bolle saman med sitronraspet. Rør inn honning, basilikum og olivenolje.
  4. Skrell og grovrasp gulerøtne.
  5. Vask og kutt paprika i små bitar.
  6. Bland inn grovhakka tomatar, paprika og raspa gulerøter i kvitløksblandinga. Rør saman.
  7. Ha tomatblandinga i ei ildfast form.
  8. Salte og pepre (bruk gjerne sitronpepar) fisken og legg oppå blandinga.
  9. Skvis over litt sitronsaft og sett inn i omnen.
  10. Steik i 15-18 minutt.

Servèr gjerne med salat, scones eller fullkornsris. Krydder mengda varierar du berre etter smak, kutt kvitløk om du ikkje er begeistra for det eller bruk chili istaden for pepar. Kanskje dill er betre enn basilikum? Ha i fennikel og finkutta purrelauk kanskje. Prøv og smak deg fram til din favoritt variant.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi,kJ/kcal
    360/86
  • Fett
    3.2 g
  • -derav metta fett
    0.4 g
  • Karbohydrat
    5.6 g
  • -derav sukkerarter
    4.2 g
  • Kostfiber
    0.7 g
  • Protein
    13 g
  • Salt
    0.7 g

Andre lignande oppskrifter

Risotto med fisk

Medium ikon-tid Ca. 60 min

Mager coleslaw

Medium ikon-tid 20 min

Meksikansk Bønnegryte

Medium ikon-tid 40 min