Lett 15 min
Kan innehalde: Melk.

Ingrediensar

Antal porsjonar 6
  • 300 g
    Yoghurt naturell gresk type (2% fett).
  • 1 stk
    Agurk
  • 2 fedd
    Kvitløk
  • 1.5 ts
    Salt
  • 0.5 ts
    Pepar

Framgangsmåte

  1. Riv agurken grovt på eit råkostjern, la det renne av litt væske i ein sil.
  2. Bland yoghurten, kvitlauk, salt og pepar.
  3. Rør inn agurken og la stå å trekke i kjøleskåp.
  4. Smak til før servering.

Du kan bruke mager kesam i staden for gresk yoghurt. Denne kan brukast til salat, til grillmat, kylling, fisk og kanskje også som topping på Muritunburgeren?

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • kJ/kcal
    240/85
  • Feitt
    3.4 g
  • Metta feitt
    2 g
  • Karbohydrat
    2.7 g
  • -derav sukkerartar
    2.5 g
  • -tilsett sukker
    1.2 g
  • Kostfiber
    0.5 g
  • Protein
    3.8 g
  • Salt
    1.1 g

Andre lignande oppskrifter

Grøn Pesto

Lett ikon-tid 15 min

Raita- grønnsaksdressing

Lett ikon-tid 20 min

Hummus

Lett ikon-tid 15 min

Honningkesam

Lett ikon-tid 10 min