Lett 15 min
Kan innehalde: Melk.

Ingrediensar

Antal porsjonar 2
  • 2.5 dl
    Lettmelk 0,5 % fett
  • 12 dråper
    Vaniljeessens
  • 2 plater
    Gelatin
  • 2 ss
    Sukrin

Framgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i bløyt i kaldt vatn i ca 5 minutt.
  2. Varm opp melk i en liten kasserolle, treng ikkje koke opp.
  3. Ha i vanilje og sukrin. Smak til.
  4. Vri lett gelatinplatene fri for vatn og rør dei inn, sett til avkjøling.
  5. Når blandinga er avkjølt, ha i fine glas eller skål. Sett i kjøleskåpa.

    Server med oppdelt bær/frukt eller ein god raudsaus.

Her har vi brukt vaniljeessens, vanlig kjøpt på dagligvare butikk. For ein rikare vaniljesmak kan ein bruke vaniljestang eller vanilje sukker av litt god kvalitet (Jacobs eller Helios t.d.).

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi kJ/kcal
    176/42
  • Fett
    0,5 g
  • -derav metta fett
    0,3 g
  • Karbohydrat
    4,4 g
  • -derav sukkerartar
    4,4 g
  • Tilsett sukker
    0 g
  • Kostfiber
    0 g
  • Protein
    4,8 g
  • Salt
    0,1 g

Andre lignande oppskrifter

Chiapudding

Lett ikon-tid 10 min

Bringebær pannacotta

Lett ikon-tid 15 minutt min

Sjokolade pannacotta

Lett ikon-tid 15 min

Smuldrepai

Medium ikon-tid 35 minutt. min