Medium 50 min
Kan innehalde: Melk

Ingrediensar

Antal porsjonar 2
  • 2 stk
    Kyllingfilet
  • 3 ss
    Matyoghurt/gresk yoghurt
  • 1 ss
    Sitron
  • 1 ts
    Provence krydder
  • 1 ts
    Kvitløk
  • 1 ts
    Basilikum
  • 0.5 ts
    Salt
  • 0.5 ts
    Estragon (kan sløyfast)

Framgangsmåte

  1. Lag marinade. Bland yoghurt, sitron, urter og salt.
  2. Legg kyllingfiletane i marinaden, vend godt inn.
  3. La ligge å trekke ei god stund, gjerne natta over.
  4. Legg kyllingfiletane i ei ildfast form.
  5. Sett inn nederst i steikeomnen, 160 gr., varmluft i ca.25 minutt.
  6. Servèr for eksempel med fullkornsris, soppsaus og salat.

Bytt ut yoghurt med olje til marinade om du ikkje toler melk. Oppskrift på soppsaus som passar godt til denne kyllingen finn du her i kokeboka, under sausar.

Næringsinnhald

PR. 100 gr
  • Energi/kcal
    447/106
  • Fett
    2.2 g
  • -derav metta fett
    0.7 g
  • Karbohydrat
    1.3 g
  • -derav sukkerartar
    0.6 g
  • Sukker tilsett
    0 g
  • Kostfiber
    0.3 g
  • Protein
    20 g
  • Salt
    0.1 g

Andre lignande oppskrifter

Risotto med fisk

Medium ikon-tid Ca. 60 min

Mager coleslaw

Medium ikon-tid 20 min

Meksikansk Bønnegryte

Medium ikon-tid 40 min